Ε.ΝΟ.Β.Ε.

Η Εταιρεία Νομικών Βορείου Ελλάδος είναι επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη ύστερα από έμπνευση του δικηγόρου κ. Ιάσονα Δούμπη, και αποτελείται από δικηγόρους, δικαστές, πανεπιστημιακούς και συμβολαιογράφους, στόχος της οποίας είναι η προώθηση του νομικού επιστημονικού διαλόγου με τη συνεισφορά και αλληλεπίδραση των απόψεων της νομικής θεωρίας και πράξης για την εξύψωση της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Πραγματοποιεί ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια περί τις πέντε περίπου εκδηλώσεις το χρόνο κατά βάση στη Θεσσαλονίκη, και στην αίθουσα του Ε.Β.Ε.Θ. αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς (κλαδικά επιστημ. νομικά σωματεία και δικηγορικούς συλλόγους) και έχει αναγνωρισθεί πανελληνίως για τη συμβολή της αυτή. Τα κείμενα των εισηγήσεων εκδίδουν οι Εκδόσεις Σάκκουλα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 70 τεύχη/βιβλία. Πρόεδροι της έχουν διατελέσει μέχρι σήμερα οι κ.κ. Ι. Δούμπης, Ι. Κουκιάδης, Ι. Μανωλεδάκης και Μ. Γραμματικούδης.

Η διοίκηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τον αριθμό των μελών της με νέους νομικούς της θεωρίας και πράξης δίνοντας τους πρόσφορο βήμα να αναπτύξουν τις επιστημονικές τους απόψεις αλλά και για να εισφέρουν νέες ιδέες για τη βελτίωση του νομικού μας πολιτισμού.

Copyright© 2006-2014 - Νομικά χρονικά - All Rights Reserved