Βιβλιοπαρουσιάσεις

Νομικά χρονικά
Το εμπορικό δίκαιο μέσα από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου

Νομολογία - Νομοθεσία - Ερμηνευτικά σχόλια
Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, Δ.Ν., Δικηγόρος
ISBN: 978-960-445-682-6, ©2011, Σελ.: ΧΧΙΧ+344, Τιμή: € 32,00

Αγορά - Περισσότερες πληροφορίες

Το παρόν έργο απευθύνεται στο σύνολο του νομικού κόσμου που ασχολείται με θέματα του Εμπορικού Δικαίου. Φιλοδοξεί να καλύψει τα ερωτήματα και να γίνει επιστημονικός αρωγός για τον μαχόμενο Δικηγόρο της πράξης, τον νομικό σύμβουλο επιχειρήσεων και εταιριών, τον Δικαστή κάθε βαθμίδας, στο πλαίσιο έκδοσης δικαστικών αποφάσεων με γνώμονα την κρατούσα αρεοπαγιτική νομολογία, και κάθε νομικό, που μελετά το Εμπορικό Δίκαιο στο πλαίσιο των σπουδών του, ιδίως του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού του.
Προσφέρει συγκεντρωμένη συνοπτικά γνώση και λύσεις για θέματα όλων των κλάδων του Εμπορικού Δικαίου. Αναφέρεται σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου κυρίως της τελευταίας δεκαετίας, ώστε να είναι επίκαιρο. Παραθέτει ουσιαστικές, ευσύνοπτες ερμηνείες και νομοθετικές αναφορές, αποτελώντας χρήσιμο οδηγό για τη σε βάθος κατανόηση των θέσεων της αρεοπαγιτικής νομολογίας.

Νομικά χρονικά
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - 8η έκδοση

Αναμορφωμένη και πλήρως ενημερωμένη. Με συνεργασία: Χρίστου Π. Φίλιου
Παύλος Χρ. Φίλιος, Ομότ. Καθηγητής Παν. Αθηνών, Επίτ. Διδάκτορας Παν. Λίλης
ISBN: 978-960-445-636-9, ©2011, Σελ.: ΧL+699, Τιμή: € 75,00

Αγορά - Περισσότερες πληροφορίες

Η νέα, όγδοη έκδοση του έργου, στο οποίο εκτίθενται οι γενικές γραμμές και αντιμετωπίζονται κριτικά τα θεμελιώδη προβλήματα του Κληρονομικού Δικαίου με βάση τη σύγχρονη θεωρία, ελληνική και ξένη, και την πρακτική των δικαστηρίων, είναι αναμορφωμένη, αφού περιέχονται σε έναν τόμο τόσο το Γενικό (κληρονομική διαδοχή, σχολάζουσα κληρονομία, αποδοχή - αποποίηση - αναξιότητα, περισσότεροι κληρονόμοι, ευθύνη κληρονόμου, προστασία κληρονόμου κ.λπ. και συναλλαγών, εκποίηση κληρονομιάς, κληρονομικές συμβάσεις, δικαιοπραξίες εν ζωή για την περίπτωση θανάτου) όσο και το Ειδικό Μέρος (εξ αδιαθέτου διαδοχή, διαδοχή από διαθήκη, νόμιμη μοίρα, δωρεά αιτία θανάτου).
Είναι επίσης πλήρως ενημερωμένη, αφού σ’ αυτήν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η νεώτερη νομοθεσία, βιβλιογραφία και νομολογία, ώστε να προσφέρει όλες τις λύσεις στον νομικό της πράξης.

Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο LinkedIn

Copyright© 2006-2014 - Νομικά χρονικά - All Rights Reserved